بادام هندی چیست؟ + مزایا و معایب آن

بادام هندی چیست؟

بادام هندی محصولی از گیاهان بومی شمال شرقی برزیل است و محبوبیت بسیار زیادی دارد. کشورهایی مثل ویتنام، هند و نیجریه به صورت گسترده تولید می‌شود و به طور کل خوراکی است که طرفداران زیادی دارد. خواص بادام هندی بسیار است و دانه‌ میوه‌ درختی همیشه ‌سبز است. این درخت عموما در مناطقی با آب و هوای گرمسیری می‌روید. درخت بادام هندی در قرن شانزدهم اولین بار توسط کاوشگران پرتغالی که از برزیل قایقرانی می کردند، به هندوستان وارد شد و آنها این درخت را در گوا هندوستان کاشتند سپس این درخت در سراسر هند تکثیرشد. از آن زمان به بعد در این منطقه و کشورهای دیگر مثل سریلانکا، ویتنام، کنیا و تانزانیا هم کشت آن آغاز شد و در حال حاضر هندوستان بیشترین میزان تولید بادام‌هندی را دارد. به میوه‌ این درخت، سیب بادام‌هندی می‌گویند و بادام‌هندی یا کاشو دانه این میوه است.

بادام هندی چیست

ارزش غذایی بادام هندی

شما می توانید بادام هندی را به دو صورت خام و شور تهیه‌کنید. در ادامه جدول ارزش غذایی بادام‌هندی را برای شما قرار می‌دهیم.

جدول ارزش غذایی بادام هندی خام:

تشکیل دهنده اصلی مقدار در 100 گرم
انرژی (کالری) 553 کیلوکالری
کربوهیدرات 30.19 گرم
پروتئین 18.22 گرم
چربی 43.85 گرم
آب 5.20 گرم
فیبر 3.30 گرم
قند 5.91 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم

 

جدول ارزش غذایی بادام هندی بو داده شده با نمک:

تشکیل دهنده اصلی مقدار در 100 گرم
انرژی (کالری) 574 کیلوکالری
کربوهیدرات 32.69 گرم
پروتئین 15.31 گرم
چربی 46.35 گرم
آب 1.70 گرم
فیبر 3.00 گرم
قند 5.01 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم

خواص بادام هندی

خواص بادام هندی بسیار است، فواید مصرف بی‌شماری داشته و طرفداران زیادی هم در سراسر جهان دارد. که در این مقاله به آن ها اشاره می‌کنیم، بادام هندی حاوی ویتامین‌هایی ازجمله ویتامین C، ویتامین E، ویتامین ‌‌B3، ویتامین B1، ویتامین B2 و ویتامین B6 و مواد معدنی کلسیم، سدیم، منیزیم، پتاسیم، ‌آهن و روی (زینک) است.

خواص بادام هندی

بهبود بیماری های قلبی

بادام‌ هندی خام به جذب ویتامین‌های محلول در چربی(ویتامین هایی که به راحتی از بدن دفع نمی شوند) مانند ویتامین A و ویتامین D کمک می‌کند. این ویتامین‌ها باعث جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی مانند سکته قلبی می‌شوند. علاوه بر این، مصرف به اندازه بادام‌هندی یکی از راه‌های کاهش کلسترول مضر (LDL) خون‌ است. بادام هندی ۴۴ درصد چربی خوب یا اشباع‌ نشده‌ وجود دارد. چربی‌های اشباع‌ نشده‌ با کاهش کلسترول خون و افزایش میزان کلسترول مفید (HDL) ریسک حملات قلبی را کاهش می‌دهند. پس مصرف به اندازه بادام‌هندی برای بهبود بیماری‌های قلبی مفید است.

کنترل میزان قند خون

بادام‌هندی شور حاوی آناکاردیک اسید بوده که باعث بهبود توانایی ورود قند به سلول‌ها شده و میزان‌قند موجود در جریان‌خون را کاهش‌می‌دهد. همچنین بادام‌هندی به بهبود متابولیسم قند کمک می کند. از طرفی کنترل سطح قندخون باعث کاهش پیشرفت دیابت، چاقی و بیماری های قلبی می شود. از این رو مصرف آن نسبت به سایر تنقلات، برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مفیدتر است. در واقع، بادام‌هندی تاثیر محدودی بر میزان قند خون دارد، و حتی برای کسانی که در مرحله کنترل این بیماری به سر می‌برند، یک خوراکی مفید به حساب می‌آید.

فواید موثر خوردن بادام هندی در دوران بارداری

مصرف بادام‌هندی در دوران بارداری به عنوان یک منبع انرژی زا می تواند بسیار مفید باشد زیرا این مغز دارای انواع ویتامین ها و مواد معدنی بسیار است که هم برای مادر و هم برای رشد جنین مفید است. مصرف بادام‌هندی در دوران بارداری به دلیل میزان بالای کلسیم و منیزیم، به افزایش و استحکام دندان ها و استخوان های جنین کمک می کند. برای تهیه این بادام می‌توانید به فروشگاه آجیل بابایی مراجعه‌کنید.

نکات احتیاطی مصرف بادام هندی در دوران بارداری:

  • در استفاده از بادام‌هندی در این دوران اعتدال را رعایت نمایید. استفاده بیش از حد هر ماده غذایی در دوران بارداری ممکن است برای مادر و جنین خطرات و عوارضی را به همراه داشته باشد.
  • مصرف بادام‌هندی بوداده در دوران بارداری به دلیل اینکه دارای نمک فراوانی است، باعث افزایش فشار خون مادر شده و خطر سقط جنین را به همراه دارد.
  • آلرژی به بادام‌هندی در حال افزایش است و می‌تواند برای برخی از زنان باردار خطرناک باشد. زنانی که سابقه حساسیت غذایی دارند باید پیش از مصرف بادام هندی با پزشک خود مشورت کنند تا از واکنش‌های آلرژیک جلوگیری شود.

تقویت سیستم ایمنی

بادام‌هندی حاوی دو ماده معدنی مهم به نام مس و روی است که هر دو در تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن موثر هستند. مس و روی برای تولید گلبول های سفید که به مبارزه با باکتری و عفونت ها می پردازند، ضروری هستند. روی دارای عملکرد آنتی اکسیدانی بوده و به تقویت عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند که به عنوان عوامل ضدسرطان در نظر گرفته‌می‌‎شود، پروآنتوسیانیدین از ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در بادام‌هندی بوده که توانایی متوقف ساختن رشد سلول های سرطانی خاصی را دارد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

خواص بادام هندی برای کم کاری تیروئید

این بادام، نقش موثری در تنظیم عملکرد تیروئید دارد زیرا این آجیل پرطرفدار حاوی مقدار فراوانی سلنیوم است که برای بهبود عملکرد تیروئید بسیار ضروری خواهد بود. در واقع، سلنیوم سطح هورمون‌های تیروئید را تنظیم کرده، و از بافت این غده در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند. با توجه به اینکه زنان بیشتر از مردان، در معرض مشکلات تیروئیدی قرار دارند، اغلب بهتر است بانوان مقداری بادام‌هندی را در رژیم غذایی خود مصرف کنند.

عوارض احتمالی بادوم هندی

با اینکه خواص بادام‌هندی، برای افزایش سطح سلامت افراد زیاد است، اما ممکن است مصرف آن برای برخی بیماران مفید نباشد

  • بادوم‌هندی برای رفلاکس‌معده مضراست، زیرا مقدار نسبتا زیادی چربی دارد، که ماندن آن در معده باعث سوزش‌معده می‌شود در واقع خوردن بادام‌هندی آن هم به مقدارزیاد، باعث برگشت اسیدمعده به مری گردد.
  • افراط در مصرف بادوم هندی موجب بروز سنگ کلیه می شود.
  • در برخی افراد هم ممکنه موجب بروز آلرژی، آبریزش بینی و تنگی نفس بشود.

کلام آخر

این‌بادام، از آن گروه آجیل‌هایی است که پرطرفداراست، این مغز خوشمزه ترجیحا باید به صورت پخته یا بوداده مصرف‌شود، تا احتمال حساسیت به آن، به حداقل برسد همچنین برای بهره‌مندی از خواص بادوم‌هندی، باید تعداد محدودی از آن را به صورت میان وعده مصرف‌نمود.

بابایی نات
ارسال دیدگاه