آجیل برای درمان افسردگی!

آجیل برای درمان افسردگی

آجیل های مناسب برای درمان افسردگی

برخی از مغزیجات آجیل برای درمان افسردگی مناسب بوده و می‌تواند شما را از حالتی خلقی شامل بی‌حوصلگی و گریز از فعالیت یا بی‌علاقگی و بی‌میلی دورکند؛ و می‌تواند بر افکار، رفتار، احساسات و خوشی و تندرستی یک فرد تأثیر بگذارد. علائم افسردگی در افراد می‌تواند متفاوت باشد، این علائم در برخی بیشتر و در برخی کمتر بروز می‌کند. یکی از انتقال دهنده‌های عصبی موثر در بروز افسردگی سروتونین است. کمبود این انتقال‌دهنده در بروز افسردگی بسیار موثر است. مصرف ویتامین B باعث افزایش سروتونین در مغز و کاهش احتمال ابتلا به افسردگی می‌شود.

هورمون های تاثیر گذار در افسردگی

  • سروتونین: سروتونین یک هورمون و نوروترانسمیتر است که در کنترل خلق و خو و روحیه نقش دارد. کاهش سطح سروتونین در مغز ممکن است با افسردگی همراه باشد. برخی داروها مانند مهارکننده‌های بازجذب سروتونین (SSRI) استفاده می‌شوند تا سطح سروتونین را در مغز افزایش دهند و در درمان افسردگی مؤثر باشند.
  • نوراپی‌نفرین: نوراپی‌نفرین یک هورمون است که در استرس و واکنش به تهدیدها نقش دارد. در برخی افراد مبتلا به افسردگی، سطح نوراپی‌نفرین کاهش می‌یابد که ممکن است با احساسات افسردگی و کاهش انگیزه همراه باشد.
  • کورتیزول: کورتیزول یک هورمون استروئیدی است که در استرس و واکنش به تنش‌ها ترشح می‌شود. در برخی موارد افسردگی، سطح کورتیزول بالا می‌رود که می‌تواند منجر به تغییرات مزاجی و افزایش احساسات ناامیدی و اضطراب شود.
  • دوپامین: دوپامین نیز یک هورمون و ناقل عصبی است که در کنترل حالت انگیزشی و لذت‌بردن نقش دارد. کاهش سطح دوپامین ممکن است با علائم افسردگی همراه باشد.

آجیل برای درمان افسردگی چیست

نقش مشکلات هورمونی در بروز افسردگی

مشکلات هورمونی می‌توانند در بروز افسردگی نقش داشته باشند. هورمون‌ها در کنترل فعالیت‌های بسیاری در بدن، از جمله تنظیم حالت انگیزشی، خلق و خو و روحیه نقش دارند. برخی تغییرات در سطح هورمون‌ها می‌توانند به تغییرات در مزاج و احساسات منجر شوند که در نتیجه ممکن است افسردگی را تحریک کنند. در ادامه، تعدادی از مشکلات هورمونی که با افسردگی در ارتباط هستند را ذکر می‌کنیم:

  • هیپوتیروئیدیسم (کاهش عملکرد تیروئید): کاهش فعالیت تیروئید و کاهش ترشح هورمون‌های تیروئید، احساسات افسردهی، خستگی، کاهش تمرکز و انرژی و تغییرات مزاجی را می‌تواند تحریک کند.
  • هیپرتیروئیدیسم (افزایش عملکرد تیروئید): افزایش فعالیت تیروئید و افزایش ترشح هورمون‌های تیروئید، میزان اضطراب، احساسات ناراحتی، عصبانیت و بی‌قراری را افزایش می‌دهد که در نتیجه ممکن است به افسردگی منجر شود.
  • ناهنجاری در عملکرد هورمون‌های جنسی: تغییرات در سطح هورمون‌های جنسی مانند استروژن و تستوسترون می‌تواند تاثیری بر روی حالت انگیزشی و افسردگی داشته باشد.
  • ناهنجاری در هورمون‌های استرس: افزایش سطح هورمون‌های استرس مانند کورتیزول می‌تواند به تغییرات مزاجی، اضطراب و افسردگی منجر شود.

آجیل هایی که در درمان افسردگی موثر هستند

نتایج نشان داد که افراد میانسال که روزانه ۳۰ گرم آجیل (بادام، گردو، بادام هندی، فندق، پسته و آجیل برزیلی) مصرف می‌کردند، احتمال کمتری برای مصرف داروهای ضدافسردگی داشتند.

به گفته محققان، آجیل سرشار از اسیدهای آمینه است که ممکن است برای تنظیم خلق و خو مفید باشد. این اسیدهای آمینه شامل آرژنین، گلوتامین، سرین و تریپتوفان است و سطوح پایین این اسیدهای آمینه با افسردگی مرتبط است. آجیل همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی از جمله ویتامین E و اسیدهای چرب امگا ۳ است در ادامه قصد داریم بعضی از آجیل هایی که در کاهش افسردگی تاثیر دارند را به شما معرفی کنیم

بادام زمینی برای مبارزه با افسردگی:

علت اصلی افسردگی سطح پایین سروتونین است. تریپتوفان موجود در بادام زمینی ها، ترشح مواد شیمیایی را افزایش می دهد و در نتیجه به مبارزه با افسردگی کمک می کند. برای جلوگیری از این بیماری های خطرناک، مصرف هفته ای حداقل ۲ قاشق سوپ خوری کره بادام زمینی به تناسب و سلامت کمک می کند.

بادام هندی:

بادام هندی خام به عنوان یکی از بهترین مغزیجاتی است که برای درمان نمودن افسردگی گزینه بی‌نظیری به شمار می‌رود. اگر می‌خواهید افسردگی خود را در کمترین بازه زمانی درمان کنید باید حجم مناسبی از بادام هندی را به صورت روزانه میل نمایید. با خوردن حجم مناسب بادام هندی تمامی علائم افسردگی در طی زمان مشخص شده از بین می‌روند.

در هر یک صد گرم از دانه‌های بادام هنـــدی بیش از ۵۵۳ کیلوکالری انرژی وجود دارد؛ بادام هندی منبعی غنی از کربوهیدرات‌ها،  قندها، فیبر، چربی، پروتئین، ویتامین‌های گروه B ویتامین C ،کلسیم، فسفر، پتاسیم ، سدیم، روی و چربی‌های اشباع نشده مورد نیاز بدن را تامین می کند. بادام هندی بدلیل دارا بودن مقادیر زیادی از اسید های چرب مفید باعث بهبود عملکرد مغز و حافظه می شود.

بادام هندی برای افسردگی

 

کشمش و توت خشک برای کاهش افسردگی:

از دیگر خشکبار ضد افسردگی می توان به کشمش و توت خشک اشاره کرد. این دو ماده ی خوراکی سرشار از آهن هستند و مصرف آنها می تواند کمبود آهن را برطرف کند. یکی از مشکلاتی که در اثر کمبود آهن در فرد بوجود می آید اختلال در انتقال دهنده های عصبی است.

زمانی که این عنصر کاهش یابد احتمال بروز افسردگی زیاد می شود. با مصرف به اندازه این دو خشکبار به صورت روزانه می توان کمبود آهن در بدن را جبران کرد و به میزانی افسردگی را کم کرد. از طرفی کشمش و توت خشک حاوی ویتامین های بسیاری از جمله ویتامین C هستند و مصرف ویتامین ها به طور کلی باعث جلوگیری از افسردگی می شود.

گردو و تاثیر آن بر افسردگی:

گردو به دلیل محتوای بالای امگا ۳ معروف است. امگا ۳ که برای عملکرد و رشد مغز ضروری است، اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد و به طور کلی خطر افسردگی را کاهش می‌دهد. مصرف منظم گردو با تأثیر بر ایجاد و عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی تنظیم‌کننده خلق و خو، مانند سروتونین و دوپامین، ممکن است به بهبود خلق و خو و کاهش علائم افسردگی کمک کند.

گردو برای درمان افسردگی

سخن آخر

مهم است بدانید که افسردگی یک اختلال چندعاملی است و علاوه بر هورمون‌ها، عوامل دیگری مانند عوامل ژنتیکی، محیطی، عوامل روانشناختی و روابط اجتماعی نیز در بروز آن نقش دارند. همچنین، تأثیر هورمون‌ها در افسردگی ممکن است به شدت و نحوه عملکرد هر فرد متفاوت باشد.

بابایی نات
ارسال دیدگاه